Hoppa till innehåll

Skandia Tour First FINAL – 30 September 2017 – Täby GK

I år var jag försvarande mästaren på Skandia Tour First på Order-Of-Merit, verkar vara svårt att vinna titeln varje år:) men kom på en 3:e plats i varje fall, Nora Sundberg 1a, Alicia Roth 2a, Iza Ståhlevia 3a, alla vi är yngst:) alltså födda 2005, det är skoj, en stark ålderskull i Stockholms Golfdistrikt!

Källa nedan: www.sgdf.se

Årets final hölls på ett Täby GK i strålande skick. Det stora flertalet av de  uttagna spelarna valde att bekräfta sitt deltagande och kom till stat på lördagmorgonen. Dimman hade precis släppt och det var endast 4-5 grader varmt ute. När 2,5 timmars startfält med golfare var ute på banan så kom ochså solen och hälsade på. När sista boll med pojkar kommit in så stod vi inför ett särspel mellan kompisarna  Isac Jacobsson, Haningestrand och Niklas Nolkrantz från Husby Österhaninge. På första hålet vann Isac duellen och tog hem segern i tävlingen för dagen. På flicksidan så vann Mathilda Orring  från Djursholms GK med tre slag över Nora Sundberg från Stockholms GK.

Det om själva tävlingen. Huvudmålet med tävlingen var dock att kora 2 st Order of Merit segrare, dvs vilka två spelare har varit bäst över hela säsongen.

På flicksidan har Nora sundberg varit högt på listan hela säsongen. Inför tävlingen skilde det 19 poäng till närmaste spelare. Med en 2a placeringen i tävllingen och ytterligare 17 poäng till order of merit så vann Nora Sundberg.

1) Nora Sundberg Stockholms GK
2) Alicia Roth Upsala GK
3) Iza Stålevi, Ågesta GK.

På pojksidan så förändrades ställningen i och med resultatet i tävlingen.  William Ramstedt från Wermdö G & CC ökade på med 11 poäng och knep därigenom slutsegern i Order-of-Merit.

1) William Ramstedt, Wermdö G & CC
2) Aron Svensson-Tjänder, Stockholms GK
3) Elias Nordström, Bro-Bålsta GK

Stort Grattis önskar vi från Stockholms golfförbund!

Om Ni klickar på länken så ser Ni resultatet i den sista deltävlingen innan alla poäng till order-of-merit delades ut, kom 9a i sista deltävlingen:

http://www9.golf.se/Competition/GBTour/ResultList.aspx?compid=1296398&scrolltohead=1#/competition/1296398/results/1396155

IMG_5836
Aperture: 11
Camera: Canon EOS 100D
Iso: 100
Orientation: 1
« av 9 »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *