Hoppa till innehåll

Rookietouren omgång 2 – Drottningholms GK – 27 maj 2017

Vilken kanonhelg, på fredagen träffade jag kusinen André (alias Totto:)) vi åkte ut till Drottningholm och tränade, käkade god mat och avslutade dagen med inspel på en helt fantastisk men svår och lång bana:) Jag noterade i banguiden det viktigaste på varje hål som jag sedan skulle använda på tävlingen på lördag.

Wow liksom upp klockan 05.00, käkade en smarrig frukost tillsammans med Pappa, Faster Moja och kusin Totto, sedan rakt ut till tävlingsarenan på Drottningholm, snabb check av att alla klubbor var med och allt annat nödvändigt. Dock så glömde vi solkrämen men fick låna av Lisa som skulle gå i min boll.

Check på rangen, pappa stod med ”käppen” för att hålla still mitt huvud och tryckte vikten på vänster sidan i svingen, kände att jag fick bra tryck i slagen, real nice:)

Utslaget på första tee var kanon cirka 200 meter långt, blev bogey på hålet, sedan 2 raka par på 2an och 3an. På 4an började trouble fint utslag bra andra slag men för kort på 50 meters inspelet och slaog ned i diket framför greenen:( så det blev trippel bogey. 6an dubbel bogey, 7an dubbel bogey, 8an trippel bogey med en 5 putt:(. på 9an bestämde jag mig nu får detta vara nog och slog en kanon drive som tyvärr låg lite illa till nära bunkern, men då kom jag ihåg ett ”magi-slag” som pappa lärde mig dagen innan så jag slog ett 120 meters slag 1,5 meter från flaggen men missade tyvärr birdie putten:(

Sista 9e hålen var mitt spel outstanding bra, bra utslag, bra inspel, bra puttar, inte jätte bra transport slag tyvärr, alla hål gick fint, birdie på hål 15, yeahhhhh:). Enda plumpen på sista 9e var den onödiga dubbel bogeyn på hål 17. När vi stod på utslaget till hål 18 som är ett trixigt par 3-hål över vatten och precis vid klubbhuset, så kände jag mig lite nervös men jag bestämde mig att nu skall jag nära hål, så jag tog fram min favorit hybrid och slog bollen exakt 135 meter, dock 2 meter till höger om flaggan så jag fick en läskig nedförs putt, slog putten tyvärr lite för hårt så missade även returen så det blev en retlig tre-putt:( och bogey på hålet. Slutade 10a i tävlingen, med nettoresultatet 75 slag, scratch hade jag 50 slag på första 9e och 40 slag på sista 9e hålen.

ANTAL PUTTAR: 20 + 15 = 35 ST.

ANTAL GREEN TRÄFFAR: 5 / 18

ANTAL FAIRWAY TRÄFFAR: 6 / 13

Nu till kusinen Totto, han spelade bra golf och kom på en mycket fin 9:onde plats i tävlingen av 90 deltagare, GRATTIS TOTTO!!!!, Totto fick ett fint pris, ett par fina strumpor från LACOSTE.

Klicka på länken för att se resultatet från tävlingen:

https://www9.golf.se/Competition/GBTour/ResultList.aspx?compid=973717&scrolltohead=1#/competition/973717/results/1067658

IMG_4582
Aperture: 5.6
Camera: Canon EOS 100D
Iso: 100
Orientation: 1
« av 21 »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *